Om oss

Vår historia startade då snickarmästare A Th Ohlson fick en förfrågan om det gick att tillverka några bord för uthyrning istället för att köpa dem. Tänk att denna lilla fråga skulle bli startskottet för något helt nytt och revolutionerande – uthyrning av bord och stolar.

Snickarmästaren hade sin lilla verkstad på Brahegatan inne på gården, handtillverkade några bord med fällbara ben, och la dem på en kärra som han drog runt till damerna på Östermalm, när de hade bjudningar hemma i sina våningar. Ibland gick det även till så att snickaren kom hem och tog måtten på matsalen och så tillverkade man ett bord efter det.

Då efterfrågan på bord ökade i omfattning, ombildades möbelsnickeriet 1962 till en uthyrningsfirma av sondottern Ulla Ohlson, gift Norling, och företaget fick då namnet Stockholms Bordsuthyrning Aktiebolag. Det var den största firman av den sorten i Sverige. Om våren med studentfester och bröllop var det mest bråttom och snart gick transporterna runt hela Mälaren.

1971 tog familjen Lundqvist över företaget som nu drivs i fjärde generation. Under 60 års tid har verksamheten utökats till att omfatta allt inom mässa, event och fest. Idag är vi fortfarande en av Sveriges största uthyrningsfirmor och snickarmästarens verkstad på Brahegatan har sedan länge bytts ut mot 3000 kvm lager fyllt med möbler och porslin.

Välkommen till oss!